Reklama na e-Konkursy.info

WC - rozmowy o wszystkim

emi

#7085529 Napisano: 24.03.2023 13:13:12
ita1987 napisał(a):

jokan napisał(a):

emi napisał(a):

jokan napisał(a):

magy2020 napisał(a):

sabart napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Mulinka napisał(a):

Hehe, no tak, racja! Komputer stacjonarny oczywiście emotka Czasami jadę na skróty emotka Jednak jak "na teraz" ani polubień, ani komentarzy, ani udostępnień w większości postów nie widzę i dalej nie wiem gdzie leży problem.

Myślę, że Facebook was z jakiegoś powodu przyblokował. Czy nie widzicie komentarzy w żadnych postach czy tylko w postach firmowych/konkursowych? Może FB uznał, że jesteście zbyt aktywne w takich wątkach i potraktował was jak boty albo spam? Może za dużo razy wklejalyscie gotowy komentarz? Ja na FB staram się wpisywać komentarze "z klawiatury" a nie  "z kopiuj wklej", bo czasami FB ukrywał moje komentarze i organizatorzy ich nie widzieli.

Ja biorę udział mega rzadko, może raz na kilka miesięcy. Kopiowalam z notatnika w telefonie. Ogólnie jestem mało aktywnym użytkownikiem Facebooka.
Jak tak wchodzę z linków konkursów z bazy to pusto wszędzie. Na Almette chociażby pusto prawie w każdym poście.

Mam to samo, jakoś mega często nie biorę udziału w tych  konkursach. Pod każdym postem konkursowym ( netto, aldi itp.) nie mam żadnych komentarzy.

u mnie to samo....o co z tym chodzi? (sprawdziłam właśnie specjalnie Almette)

Trzeba wybrać opcję- WSZYSTKIE KOMENTARZE i wtedy się pokażą.
U mnie tak było , że pod postem było niby 50 komentarzy a widać było kilka albo wcale.

ale ty piszesz o telefonie? Na kommputerze jak wchodze to nie widze zadnych komentarzy ani nie mam Wybierz....Pierwszy przykłąd z brzegu

https://www.faceb...et=a.591870412948698

Weszłam też sprzecjalnie na telefon, to to samo. Napisz pierwszy komentarz....czy tam juz są jakieś komentarze, sprawdzi ktoś?

39 komentarzy

Na komputerze - 39 komentarzy a widoczne 3, NAJTRAFNIEJSZE, wybieram WSZYSTKIE i rozwijają się komentarze
0 0

basiag

#7085667 Napisano: 25.03.2023 16:44:23
Pamiętacie ?
1 kumulacja 0

pioge7

#7085674 Napisano: 25.03.2023 19:04:02
basiag napisał(a):

Pamiętacie ?

niestety pamiętamy emotka
0 0

maryjane

#7085680 Napisano: 25.03.2023 19:34:55
Śniło mi się dziś, że wygrałam... 8 tysięcy. Pomijając to jak moja podświadomość wsiąknęła w świat konkursów... Dziwna kwota. Wiecie gdzie można wygrać 8 tysięcy? Bo nie wiem w co grać emotka

rufus

#7085750 Napisano: 26.03.2023 17:35:48
maryjane napisał(a):

Śniło mi się dziś, że wygrałam... 8 tysięcy. Pomijając to jak moja podświadomość wsiąknęła w świat konkursów... Dziwna kwota. Wiecie gdzie można wygrać 8 tysięcy? Bo nie wiem w co grać emotka

Też miałem taki sen kawałek czasu temu, ale póki co nie sprawdziło się.
0 0

maryjane

#7085751 Napisano: 26.03.2023 17:39:27
rufus napisał(a):

maryjane napisał(a):

Też miałem taki sen kawałek czasu temu, ale póki co nie sprawdziło się.

Nie pocieszyłeś mnie. Trzymam kciuki, żeby to była po prostu kwestia opóźnienia  emotka
1 rufus 0

agakaz2

#7085752 Napisano: 26.03.2023 17:42:01
maryjane napisał(a):

marzenia się spełniają sny też emotka
moja córka marzyła o iPhone i proszę już ma

moskala22

#7086281 Napisano: 29.03.2023 19:53:33
Potrzebuję pomocy (najlepiej polonisty). Każde dziecko w klasie mojego syna (5 klasa) przygotowuje prezentację wybranej przez siebie książki. Oprócz jej omówienia należy przygotowąc jakieś dodatkowe zadania dla pozostałych uczniów. I tu pojawia się problem, co można jeszcze zrobić, bo były już krzyżówki, rebusy, gra planszowa, memory, puzzle. Mam totalną pustkę w głowie emotka
0 0

vanillasky-2017

#7086284 Napisano: 29.03.2023 20:12:23
moskala22 napisał(a):

Potrzebuję pomocy (najlepiej polonisty). Każde dziecko w klasie mojego syna (5 klasa) przygotowuje prezentację wybranej przez siebie książki. Oprócz jej omówienia należy przygotowąc jakieś dodatkowe zadania dla pozostałych uczniów. I tu pojawia się problem, co można jeszcze zrobić, bo były już krzyżówki, rebusy, gra planszowa, memory, puzzle. Mam totalną pustkę w głowie emotka

Kalambury ze charakterystycznymi słowami- kluczami lub jakimiś określeniami podanymi podczas prezentacji.
1 moskala22 0

boss75

#7086285 Napisano: 29.03.2023 20:19:33
Moi drodzy idą  Świeta. Zawsze staram się pomagać potrzebującym. Jak ktoś miałby ochotę wspomóc to zapraszam na priv
1 ReneK 0

melancholia

#7086292 Napisano: 29.03.2023 20:52:24
moskala22 napisał(a):

To zależy jaki poziom kreatywności ucznia jest znośny dla Pani nauczycielki.

- Kontynuacja książki / nowe losy bohaterów stworzone przez dzieci.
Po zakończeniu prezentacji dziecko może zaproponować zabawę, w której wraz z innymi uczniami stworzą dalsze losy bohaterów. Jako pierwsze zainicjuje historię np. "Bohater X po wydarzeniach Y postanowił wyruszyć w miejsce Z". A następnie każde dziecko po kolei jednym zdaniem będzie musiało dopowiedzieć dalszą część historii. Mogą też ją spisać na kartce, a potem Twoje dziecko odczyta efekt. Można też dodać do tego element regionalny, że tym razem akcja historii ma dziać się w waszym mieście albo szkole.

- Wywiad z głównym bohaterem / z bohaterami książki / z autorem książki.
Po zakończeniu prezentacji dziecko może zaproponować zadanie w postaci wywiadu. Możliwości jest wiele. Prezentujące dziecko może przyjąć rolę bohatera książki albo autora, a pozostali uczniowie będą przeprowadzać z nim wywiad, zadając pytania dotyczące treści. Jeśli dzieci jest mniej i czas pozwoli, to można dobrać je w pary. I jednemu uczniowi przydzielić rolę jakiejś postaci z książki, a drugiemu uczniowi rolę dziennikarza. Można też ustawić dwa krzesła pod tablicą. I wtedy każda para mogłaby odbyć tam swój wywiad, np. z limitem do 2-3 pytań, które dla każdego bohatera przygotuje Twoje dziecko.

- Pisanie ogłoszenia / artykułu na podstawie książki.
Nie wiem, na jaki temat jest książka, ale możecie w domu przygotować wzór ogłoszenia albo artykułu z gazety, gdzie byłoby miejsce na tytuł gazety, tytuł artykułu, lead, jakieś krótkie rozwinięcie i zakończenie, podpis autora, dosłownie kilka zdań. Takie wzory rozdać dzieciom i żeby wypełniły po prezentacji, a potem wybraliby najlepszy / najciekawszy. Można to jakoś kreatywnie dopasować do treści książki. Jeśli np. w książce jest motyw domu, to może być to wzór na ogłoszenie o sprzedaż domu i wtedy dzieci musiałyby wymyślać np. jego cenę itp... Albo, jeśli książka jest o przyjaźni, to można kreatywnie przygotować wzór na kwestionariusz dla najlepszego przyjaciela głównego bohatera. I wtedy dać dzieciakom do wypełnienia na swój temat.

- Kreatywne rysowanie.
Może Twoje dziecko przygotować przybory do rysowania / malowania, jakąś dużą kartkę lub coś w tym stylu i poprosić pierwszego ucznia, aby np. lewą ręką (jeśli jest praworęczny) narysował to i to z książki. Następnie ten uczeń będzie musiał przekazać to kolejnemu uczniowi i wymyślić mu kolejną scenkę, postać czy rzecz z książki, którą tym razem będzie musiał narysować z zamkniętymi oczami, i tak po kolei, aż powstanie kreatywny rysunek na podstawie książki, a dzieciaki będą musiały się wykazać wymyślaniem zadań, np. narysuj to i to z książki stojąc na jednej nodze, używając tylko jednego koloru albo do góry nogami. Lub możesz też bardziej syna zaangażować. I to on przygotuje scenki oraz sposoby rysowania, przybory do wykorzystania, a dzieci będą tylko losowały swoje zadania.

sabart

#7086316 Napisano: 30.03.2023 07:54:28
Może jakiś teleturniej w stylu 1 z 10 dla dzieciaków z pytaniami odnośnie prezentacji?

olunka

#7086491 Napisano: 31.03.2023 13:24:23
czy jest na sali kadrowa lub ktos kto sie zna na prawie pracy? mam pytanie odnośnie urlopu przy zwolnieniu emotka
0 0

agaga

#7086541 Napisano: 31.03.2023 17:38:18
Czy ktoś ma doświadczenie z agencją advalue? Skopiowałam ich adres mailowy do wysyłki danych i nagroda nie przyszła. Wszystko wskazuje na to, że była literówka w adresie mailowym. ☹️
0 0

lasiglasty

#7086542 Napisano: 31.03.2023 17:41:51
agaga napisał(a):

Czy ktoś ma doświadczenie z agencją advalue? Skopiowałam ich adres mailowy do wysyłki danych i nagroda nie przyszła. Wszystko wskazuje na to, że była literówka w adresie mailowym. ☹️

A o jaki konkurs chodzi? Magnum? Oni wtedy zaraz wysłałi drugiego mejla z poprawnym adresem do wysyłki danych.
0 0

agaga

#7086553 Napisano: 31.03.2023 18:24:45
Tak magnum. Niestety ja dostałam tylko jednego maila. Może da się to jakoś odkręcić, bo niby nie moja wina, ale już długo po terminie. Eh
0 0

maryjane

#7086582 Napisano: 31.03.2023 22:33:20
Przyszłam się wyżalić, bo za dużo tych emocji we mnie dziś i muszę się z kimś podzielić. Konkurs "udane pranie", wygrywam pralkę. Euforia w domu przeogromna, to chyba pierwsza tak duża wygrana u mnie (choć do Waszych samochodów mi daleko emotka  ) . Doczytywanie regulaminu, oczekiwanie na wysyłkę, żeby nie powiedzieć WIELKIE OCZEKIWANIE na wysyłkę... jest! powiadomienie o wysłanej paczce kurierem dpd. Odebrana od nadawcy, w transporcie, w oddziale doręczającym... w oddziale doręczającym... w oddziale doręczającym.... Powoli oczekiwanie zmienia się w poddenerwowanie, aż w końcu : WYDANA DO DORĘCZENIA. uff. Dzień póżniej, 7:50 rano, dzwoni kurier. "Mam dla Pani paczkę paletową, jak Pani będzie w domu, jak możemy się dogadać." Pan bardzo uprzejmy, dogadujemy się na 16, udaje mi się nawet wyegzekwować, że wózeczkiem podrzuci mi pralkę do windy, byśmy mogli z mężem tylko przerzucić ją do mieszkania. 10:40 dostaję w aplikacji DPD powiadomienie "nieudana próba doręczenia", a kurier przestał odbierać ode mnie telefon. Kurtyna.

Co jest ze mną nie tak? Infolinia mówi, żeby czekać, bo w poniedziałek będzie druga (i ostatnia) próba doręczenia. Tylko niestety czuję, że wiem jak ona się zakończy. Będę w pracy, a pralka wróci do Smolara. Ot, tyle z mojej wygranej. Straciłam dziś wiarę w ludzi.
0 0

DAIKOKU

#7086606 Napisano: 01.04.2023 10:44:01
...miałam sytuację z kurierem fedex, gruuuba historia - nie chciał zapakować gabarytów .. zmarnowałam dużo czasu na rozmowie z infolinią i tylko nerwy, spychologia.
Pojechałam do odziału, "delikatnie" powiem ...porozmawiałam....!!!!!????!!!!@@@@!!!!!, zapakowali innemu kurierowi (gdybym wiedziała, że dla nich to problem pojechałabym od razu z własnym transportem i odebrała).. Plrzyjechał inny kurier, dostał ode mnie gadżety piłkarskie, koszulkę, słodycze...
bo to akurat dobry człowiek a tamten cwaniaczek.... 
W normalnej trasie nie chcą zawalić sobie paki, ja ok. rozumiem. 
Teraz gdy dzwoni kurier a mnie nie ma, często pytam - gdzie ma bazę i proszę by przesyłka na mnie czekała, przyjadę emotka daj bosze więcej takich nagród emotka
1 ReneK 0

maryjane

#7086641 Napisano: 01.04.2023 16:21:07
To brzmi strasznie, współczuję. Najgorsze, że nie mam czym w poniedziałek odebrać tej "nieszczęsnej" pralki, dlatego tak obawiam się, że wróci do Smolara. Ogarnia mnie bezradność.
0 0

@gnieszk@

#7086642 Napisano: 01.04.2023 16:23:17
olunka napisał(a):

czy jest na sali kadrowa lub ktos kto sie zna na prawie pracy? mam pytanie odnośnie urlopu przy zwolnieniu emotka

Napisz do mnie.
1 sambolera 0